tutvustus
transpordiprojektid
toetusvaldkonnad

Transpordiprojektid - kaardil näete transpordi investeeringute kavas olevaid projekte. Kava annab õiguse taotleda eurotoetust, projektitaotlused hindab ja kinnitab MKM
Vaata kaarti täismõõtmetes

Toetustasku – eurotoetused majanduses

Toetustasku on kohaks, kust leiad selgitavat infot eurotoetustest Eesti majanduses. Täpsemalt struktuurifondide (Euroopa Regionaalarengufondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi) toetustest, mida jagatakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valdkondades: ettevõtluses, innovatsioonis, turismis, transpordis, infoühiskonna arendamises ja energiasäästus elamumajanduses. Täpseid numbreid juba kasutuses olevate (väljamaksed) ning kasutusse võetavate (võetud kohustused) summade kohta näed Toetustasku graafikust, mida ajakohastame pidevalt. Graafik ja teised visuaalsed lahendused võimaldavad keerulisest eurorahade temaatikast saada kergelt jooksvat ülevaadet.

Meie üks soov on pakkuda laiemat tausta ja selgitavat infot eurotoetuste kasutamise kohta, tutvustada ja avada selle jagamist reguleerivat süsteemi ja rääkida huvitavatest projektidest ja arendustest, mida eurotoetustest toetame.

Ja teine soov on arendada arutelu Sinu ja meie ülejäänud lugejaskonnaga nendel teemadel. Sekkumiseks on Sul võimalus avaldada oma mõtteid ja kommenteerida postitusi või kirjutada meile: toetustasku@gmail.com. Anna meile teada, mis teemad Sind enam huvitavad ja millest Sa rohkem infot ootad! Siis teame seda juba järgmiste postituste puhul arvestada.

Toetustasku meeskond

Nele - MKM välisvahendite osakond
Martin - MKM välisvahendite osakond
Anneli - MKM välisvahendite osakond
Aivo - MKM riigi infosüsteemide osakond
Kristiina - MKM transpordi arengu osakond

Toetusvaldkonnad

Selgema ülevaate saamiseks, millistele tegevustele ja milliste asutuste kaudu on MKM valdkondades võimalik eurotoetusi taotleda, koostasime tabeli. Leiad selle siit kõrvalt.

Laiemad valdkonnad, kus eurotoetust jagatakse on: ettevõtlus, innovatsioon, turism, transport, infoühiskonna arendamine ja energiasääst elamumajanduses.

Head tutvumist!

reede, 27. august 2010

Innovatsiooniosakute e-taotlus

Alates 27. augustist saab innovatsiooniosakute taotlusi esitada ka EASi e-keskkonnas.

Innovatsiooniosakute abil saab väike- või keskmise suurusega ettevõtja koostöös kõrgkooli, katselabori või intellektuaalomandi ekspertidega uurida innovaatilisi lahendusi, mis aitavad kaasa ettevõtte arengule. Näiteks on võimalik katsetada uusi materjale, koguda teadmisi tehnoloogiate kohta, teha uuringuid intellektuaalomandi andmebaasides, otsida lahendusi arengutakistustele jpm.

Innovatsiooniosaku väärtus on üksiktaotluse korral kuni 50 000 ning mitme (kuni 5) firma ühistaotluse korral 250 000 krooni. Taotlusi võetakse vastu jooksvalt.

Innovatsiooniosakute toetusmeedet kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

neljapäev, 26. august 2010

Täna sai läbi eurotoetuste kampaania

Täna loosisime raadio Elmari otse-eetris välja eurotoetuste kampaania peaauhinna, kaks edasi-tagasi lennupiletit vabalt valitud Estonian Airi sihtkohta. Kokku laeti mängu raames pilt.postimees.ee lehele ülesse koguni 2229 eurotoetuste logo taustal tehtud pilti 364 erineva kasutaja poolt.
Peaauhinna võitja Krish

Kampaania peaauhinna võitis kasutaja Krish, kelle albumis oli kokku 110 pilti. Suurema pildiarvuga albumeid oli veel ainult viis, millest suurim kuulus kasutajale atinn, kes oli Eesti pealt üles leidnud 254 eurotoetuste logo.

1. juulist 26. augustini kestnud kampaania ajal loosisime igal reedel välja vaheauhindu, milleks olid perepiletid Toila Spa termidesse, Maanteemuuseumisse, kanuumatk Reimann Retkedega, võimalus seigelda Otepää Seikluspargis, sõita Laitse Rally Pargis viiekordse Eesti meistri kõrval, mängida tennist Tere Tennisekeskuses, nautida massaaži Kailong salongis ning nautida mõnusat puhkust Vihula mõisas.

Täname kõiki, kes mängus osalesid ning palju õnne nii peaauhinna kui ka vaheauhindade võitjatele.

teisipäev, 24. august 2010

Alustati EstWini ehitamist

Sel nädalal alustati Järvamaal Amblas ülikiire internetiühenduse EstWin võrgu ehitustöödega. Projekti eesmärk on viia vähemalt 100-megabaidine interneti ühendus kõikidesse Eesti maapiirkondadesse.

Projekti elluviija Eesti Lairiba Arenduse SA ehitab 2015. aastaks välja üle 6000 kilomeetri valguskaablivõrke rohkem kui 1400 võrguühenduskohaga. Alustatud töid kavandatakse rahastada Euroopa Regionaalfondist ja Eesti riigi poolt ning nende maksumus on hinnanguliselt 1,5 miljardit krooni.

Eesti Lairiba Arenduse SA on projekti EstWin elluviimiseks loodud Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi toetusel juhtivate telekommunikatsiooni ettevõtete (Elion Ettevõtted, Elisa Eesti, Eltel Networks, EMT, Ericsson Eesti, Levira, Tele2 Eesti ja Televõrgu AS) poolt.

esmaspäev, 23. august 2010

Sel neljapäeval loosime välja lennukipiletid

Selle nädala neljapäeval loosime eurotoetuste mängus välja peaauhinna – kaks edasi-tagasi piletit vabalt valitud Estonian Airi sihtpunkti. Tänaseks on kampaanialehele pilt.postimees.ee üles laetud ligi 2000 pilti 312 erineva kasutaja poolt.

Viimati üles laetud pilt tehti Toetustasku taustal :)

Kui märkad tee ääres, maja küljes, koolitusmaterjalidel või kus iganes mujal eurotoetuste logo, mis koosneb Eesti ja Euroopa lipu kujutistest, tee selle kõrval endast üks naerusuine pilt ning lae see üles meie kampaanialehele. Eurotoetuste logoga on märgistatud kõik toetuse abil ehitatud ja renoveeritud hooned, auto- ja kergliiklusteed, erinevad üritused, koolitused, seadmed jpm objektid, mida leidub igast Eesti otsast tuhandeid ja tuhandeid.

Peaauhinna loosime välja sel neljapäeval kell 13.15 raadio Elmar otse-eetris. Soovime Sulle juba ette loosiõnne ;)

reede, 6. august 2010

Esimesed uued rongid jõuavad Eestisse 2012. aastal

Sel nädalal kirjutati alla lepingud, millega ostetakse 18 uut elektri- ning 20 uut diiselrongi. Stadler FLIRT tüüpi reisirongid hakkavad Eestis sõitma 2013.-2014. aastal, kuid esimesed testrongid jõuavad kohale juba 2012. aasta lõpus.


Tegemist on suurepärase näitega eurotoetuste edukast kasutamisest, kuna 85% elektrirongide maksumusest finantseerib Euroopa Ühtekuuluvusfond. See tähendab, et ligi 1,25 miljardist kroonist kaetakse eurotoetustega rohkem kui miljard Eesti krooni.

Uute rongidega muutub oluliselt ka reisijate kasutusmugavus. Uutes rongides on olemas konditsioneerid, liikumispuudega inimestele sobiv sissepääs ning kogu rongi kattev Wi-Fi ühendus.

Tänu rongipargi kasvule võib oodata tihedamat sõidugraafikut ning välistatud pole ka uute liinide avamine. Rohkem pilte uutest rongidest saad vaadata siit.

esmaspäev, 2. august 2010

Eurotoetuste kampaanias üle 1000 pildi

Täpselt kuu aega tagasi alguse saanud eurotoetuste kampaania käigus on üles laetud juba üle 1000 pildi ligi 200 erineva kasutaja poolt. 26. augustil loosime kõikide osalejate vahel välja kaks edasi-tagasi lennupiletit vabalt valitud Estonian Airi sihtkohta.

Kampaania käigus kutsume inimesi märkama eurotoetuste logo üle Eesti, tegema selle kõrval pilti ning laadima need üles kampaanialehele pilt.postimees.ee. Kõigi osalejate vahel loosime igal reedel kell 13.15 raadio Elmar otse-eetris välja kodumaiseid vaheauhindu ning suve lõpus Estonian Airi peaauhinna.

Tuhandes pilt

Seni oleme välja loosinud näiteks Toila Spa termide perepileti, Otepää Seikluspargi külastused, Tere Tennisekeskuse ja Kailong massaažisalongi kinkekaardid, Maanteemuuseumi perepiletid ning läinud reedel Laitse Rally Parki poolt korraldatud co-drive elamussõidu viiekordse Eesti Meistri Einar Laipaiki kõrvalistmel.

Augustis läheb loosimisse veel kolm põnevat vaheauhinda ning peaauhind. Seega hoia silmad lahti, tee logo kõrval pilti ning muuda oma suvi meeldejäävaks ;)