tutvustus
transpordiprojektid
toetusvaldkonnad

Transpordiprojektid - kaardil näete transpordi investeeringute kavas olevaid projekte. Kava annab õiguse taotleda eurotoetust, projektitaotlused hindab ja kinnitab MKM
Vaata kaarti täismõõtmetes

Toetustasku – eurotoetused majanduses

Toetustasku on kohaks, kust leiad selgitavat infot eurotoetustest Eesti majanduses. Täpsemalt struktuurifondide (Euroopa Regionaalarengufondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi) toetustest, mida jagatakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valdkondades: ettevõtluses, innovatsioonis, turismis, transpordis, infoühiskonna arendamises ja energiasäästus elamumajanduses. Täpseid numbreid juba kasutuses olevate (väljamaksed) ning kasutusse võetavate (võetud kohustused) summade kohta näed Toetustasku graafikust, mida ajakohastame pidevalt. Graafik ja teised visuaalsed lahendused võimaldavad keerulisest eurorahade temaatikast saada kergelt jooksvat ülevaadet.

Meie üks soov on pakkuda laiemat tausta ja selgitavat infot eurotoetuste kasutamise kohta, tutvustada ja avada selle jagamist reguleerivat süsteemi ja rääkida huvitavatest projektidest ja arendustest, mida eurotoetustest toetame.

Ja teine soov on arendada arutelu Sinu ja meie ülejäänud lugejaskonnaga nendel teemadel. Sekkumiseks on Sul võimalus avaldada oma mõtteid ja kommenteerida postitusi või kirjutada meile: toetustasku@gmail.com. Anna meile teada, mis teemad Sind enam huvitavad ja millest Sa rohkem infot ootad! Siis teame seda juba järgmiste postituste puhul arvestada.

Toetustasku meeskond

Nele - MKM välisvahendite osakond
Martin - MKM välisvahendite osakond
Anneli - MKM välisvahendite osakond
Aivo - MKM riigi infosüsteemide osakond
Kristiina - MKM transpordi arengu osakond

Toetusvaldkonnad

Selgema ülevaate saamiseks, millistele tegevustele ja milliste asutuste kaudu on MKM valdkondades võimalik eurotoetusi taotleda, koostasime tabeli. Leiad selle siit kõrvalt.

Laiemad valdkonnad, kus eurotoetust jagatakse on: ettevõtlus, innovatsioon, turism, transport, infoühiskonna arendamine ja energiasääst elamumajanduses.

Head tutvumist!

teisipäev, 11. august 2009

Ehitusest Pärnus...

...räägib meile Eva Maanteeametist:

On rõõm teatada, et suuresti tänu Euroopa Ühtekuuluvusfondile, algab selle aasta sügisest Pärnus Ehitajate tee ja Lääne ühenduse ehitus. Ehitajate tee on kavas ehitada 2+2 sõidurajaga maanteeks, samuti tehakse korda palju Ehitajate teega ristuvaid linna tänavaid. Lääne ühenduse praegune kuumaastik saab olema 1+1 sõidurajaga tee - sile nagu siidilint!

Linnaelanikud saavad ehitusest rohkemat aimu ilmselt järgmisel aastal, kui Ehitajate teel ja Lääne ühendusel (Lennujaama kandis) algab tihe töö! Samas ei pea rahvas muretsema sellepärast, et kuidas siis liiklema pääseb. On ju ikkagi harjutud sõitma oma teada-tuntud radu pidi... Asi on nimelt selles, et ehituse ajaks on pandud Töövõtjale kohustus, et 1+1 sõidurajaga tee peab olema liiklejatele kogu ehituse vältel avatud, samuti peab olema läbipääs tagatud ka Lääne ühendusel. Ja et sellest veel vähe ei ole, alustatakse 2010 aastal ka Papiniidu silla rekonstrueerimist. Nii, et Pärnu linn saab olema üks suur ehitustander!

Kõik see peaks valmis saama 2011 aasta suve lõpuks. ÜF toetab seda projekti 85% ulatuses. Keda asjade kulg täpsemalt huvitab, saab infot Maanteeameti kodulehelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar