tutvustus
transpordiprojektid
toetusvaldkonnad

Transpordiprojektid - kaardil näete transpordi investeeringute kavas olevaid projekte. Kava annab õiguse taotleda eurotoetust, projektitaotlused hindab ja kinnitab MKM
Vaata kaarti täismõõtmetes

Toetustasku – eurotoetused majanduses

Toetustasku on kohaks, kust leiad selgitavat infot eurotoetustest Eesti majanduses. Täpsemalt struktuurifondide (Euroopa Regionaalarengufondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi) toetustest, mida jagatakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valdkondades: ettevõtluses, innovatsioonis, turismis, transpordis, infoühiskonna arendamises ja energiasäästus elamumajanduses. Täpseid numbreid juba kasutuses olevate (väljamaksed) ning kasutusse võetavate (võetud kohustused) summade kohta näed Toetustasku graafikust, mida ajakohastame pidevalt. Graafik ja teised visuaalsed lahendused võimaldavad keerulisest eurorahade temaatikast saada kergelt jooksvat ülevaadet.

Meie üks soov on pakkuda laiemat tausta ja selgitavat infot eurotoetuste kasutamise kohta, tutvustada ja avada selle jagamist reguleerivat süsteemi ja rääkida huvitavatest projektidest ja arendustest, mida eurotoetustest toetame.

Ja teine soov on arendada arutelu Sinu ja meie ülejäänud lugejaskonnaga nendel teemadel. Sekkumiseks on Sul võimalus avaldada oma mõtteid ja kommenteerida postitusi või kirjutada meile: toetustasku@gmail.com. Anna meile teada, mis teemad Sind enam huvitavad ja millest Sa rohkem infot ootad! Siis teame seda juba järgmiste postituste puhul arvestada.

Toetustasku meeskond

Nele - MKM välisvahendite osakond
Martin - MKM välisvahendite osakond
Anneli - MKM välisvahendite osakond
Aivo - MKM riigi infosüsteemide osakond
Kristiina - MKM transpordi arengu osakond

Toetusvaldkonnad

Selgema ülevaate saamiseks, millistele tegevustele ja milliste asutuste kaudu on MKM valdkondades võimalik eurotoetusi taotleda, koostasime tabeli. Leiad selle siit kõrvalt.

Laiemad valdkonnad, kus eurotoetust jagatakse on: ettevõtlus, innovatsioon, turism, transport, infoühiskonna arendamine ja energiasääst elamumajanduses.

Head tutvumist!

teisipäev, 11. mai 2010

Euroopa päev

Lisaks emadepäevale oli nädalavahetusel ka Euroopa päev ning seda tähistas loomulikult ka Toetustasku.
Tähtsale päevale kohaselt olime terve päeva Tammsaare pargis – seda korda koos teiste euroraha valdkondadega. Jagasime möödujatele infot ja õhupalle : ), osalesime Euroopa Komisjoni Eesti Esinduse poolt organiseeritud „Päevaga läbi Euroopa“ mängus, viisime läbi viktoriine ja loosisime auhindasid.
Huvi meie telgi vastu oli märkimisväärne, eriti suureks läks see muidugi igal täistunnil kui avasime viktoriini uue vooru. Algul kartsime, et keegi ei viitsi hakata kolmele küsimusele vastama, kuid tegelikkuses oli väga meeldiv vaadata, et inimesed küsimustele vastuseid otsides päris hoolega plakateid ja infomaterjale uurisid.



Siinkohal toon küsimused ka siis välja – vastused jäävad igaühele ise nuputada:


1. Tänu Eurotoetustele on Eestis ... töökohta rohkem.
2. Iga neljanda eestimaalase kraanist tuleb tänu eurotoetustele ...
3. Kui palju eurotoetust on Eesti kokku saanud?


Lisaks sai eurotoetuste telgi poolt igal täistunnil auhinna 1 nutikas publikuliige, kuna küsisime lavalt pisut keerukamaid küsimusi. Auhinnad olid päris head: näiteks Toila SPA ja Vihula Mõisa kinkekaardid on küll kevadväsimuse vastu igati sobivad ja loodame, et võitjad naudivad juba peagi terviserõõme neis toetust saanud puhkekeskustes.
Siia lõppu panen veelkord kirja ka meie selle korra loosungid:


EUROTOETUSED


MAJANDUSES:
· Üle 1300 uue ettevõtte
· Üle 30 000 töökoha rohkem
· 66 turismiobjekti
· Ligi 300 km asfaltteed
· 113 500 konkurentsivõimelisemat inimest tööturul


HARIDUSES:
· Üle 50 000 koolitatud e-teenuste kasutaja
· 133 koolis ja lasteaias paremad õpitingimused
· 30 kutseõppeasutuses paremad õpitingimused
· Üle 70 000 m² kaasaegsemat töö- ja õpperuumi teaduse arenguks


KESKKONNAS:
· Iga neljas eestimaalane saab kraanist puhtamat joogivett
· 17 keskkonnale ohutumat prügilat.

Päris head tulemused, kas pole? Ja tuleb veel juurde ka!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

tulemused on head, aga pange ka nimekirjad, kus on need maanteed, kes on need firmad ja kuhu ettevõtetesse tekkisid töökohad.

Nele ütles ...

Tere! Tänud kommentaari eest.
Need nimekirjad on siin üleslugemiseks liiga pikad. Seetõttu annan vihjed, kust seda infot leida:
maanteed ja sõlmed leiab näiteks siitsamast Toetustaskust, kui valida ülevalt link "Transpordiprojektid";
ettevõtted leiab leheküljelt www.struktuurifondid.ee lingi "Toetuse saajate andmebaas" alt, aga samuti näiteks ka EASi kodulehelt toetatud projektide andmebaasist.

Postita kommentaar