tutvustus
transpordiprojektid
toetusvaldkonnad

Transpordiprojektid - kaardil näete transpordi investeeringute kavas olevaid projekte. Kava annab õiguse taotleda eurotoetust, projektitaotlused hindab ja kinnitab MKM
Vaata kaarti täismõõtmetes

Toetustasku – eurotoetused majanduses

Toetustasku on kohaks, kust leiad selgitavat infot eurotoetustest Eesti majanduses. Täpsemalt struktuurifondide (Euroopa Regionaalarengufondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi) toetustest, mida jagatakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valdkondades: ettevõtluses, innovatsioonis, turismis, transpordis, infoühiskonna arendamises ja energiasäästus elamumajanduses. Täpseid numbreid juba kasutuses olevate (väljamaksed) ning kasutusse võetavate (võetud kohustused) summade kohta näed Toetustasku graafikust, mida ajakohastame pidevalt. Graafik ja teised visuaalsed lahendused võimaldavad keerulisest eurorahade temaatikast saada kergelt jooksvat ülevaadet.

Meie üks soov on pakkuda laiemat tausta ja selgitavat infot eurotoetuste kasutamise kohta, tutvustada ja avada selle jagamist reguleerivat süsteemi ja rääkida huvitavatest projektidest ja arendustest, mida eurotoetustest toetame.

Ja teine soov on arendada arutelu Sinu ja meie ülejäänud lugejaskonnaga nendel teemadel. Sekkumiseks on Sul võimalus avaldada oma mõtteid ja kommenteerida postitusi või kirjutada meile: toetustasku@gmail.com. Anna meile teada, mis teemad Sind enam huvitavad ja millest Sa rohkem infot ootad! Siis teame seda juba järgmiste postituste puhul arvestada.

Toetustasku meeskond

Nele - MKM välisvahendite osakond
Martin - MKM välisvahendite osakond
Anneli - MKM välisvahendite osakond
Aivo - MKM riigi infosüsteemide osakond
Kristiina - MKM transpordi arengu osakond

Toetusvaldkonnad

Selgema ülevaate saamiseks, millistele tegevustele ja milliste asutuste kaudu on MKM valdkondades võimalik eurotoetusi taotleda, koostasime tabeli. Leiad selle siit kõrvalt.

Laiemad valdkonnad, kus eurotoetust jagatakse on: ettevõtlus, innovatsioon, turism, transport, infoühiskonna arendamine ja energiasääst elamumajanduses.

Head tutvumist!

neljapäev, 13. oktoober 2011

Infoühiskonna aastaraamat

"Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia arenguid jälgides tundub, justkui pöörleks maakera ümber oma telje järjest kiiremini. Seetõttu on tempos püsimine muutumas väljakutseks. Eestile kui väikeriigile on suureks eeliseks paindlikkus, meil on võimalik uusi võimalusi kiiresti kasutusele võtta ja olla nende arendamisel innovaatiline," ütles minister Juhan Parts kahe nädala eest avaldatud "Infoühiskonna aastaraamat 2010" eessõnas.

Sellest, kuidas arendatakse kasutajasõbralikke e-teenuseid, avaliku sektorit isikukesksemaks, läbipaistvamaks ja tõhusamaks, suurendatakse ühiskonna osalusvõimalusi jpt huvitavatest teemadest on võimalik nüüd lugeda ka Infoühiskonna aastaraamatu veebipõhisest väljaandest eesti ja inglise keeles.

Infoühiskonna aastaraamat ilmub selle nime all teist korda. Aastatel 2001-2008 anti välja aastaraamatuid "IT avalikus halduses" ning 1996-2000 "Infotehnoloogia haldusjuhtimises". Kõigi nende väljaannetega on võimalik tutvuda MKMi riigi infosüsteemide osakonna RISO kodulehel.

Kogumiku väljaandja on Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi riigi infosüsteemide osakond. Aastaraamatute väljaandmist rahastab ELi struktuurivahendite programm “Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine” Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar