tutvustus
transpordiprojektid
toetusvaldkonnad

Transpordiprojektid - kaardil näete transpordi investeeringute kavas olevaid projekte. Kava annab õiguse taotleda eurotoetust, projektitaotlused hindab ja kinnitab MKM
Vaata kaarti täismõõtmetes

Toetustasku – eurotoetused majanduses

Toetustasku on kohaks, kust leiad selgitavat infot eurotoetustest Eesti majanduses. Täpsemalt struktuurifondide (Euroopa Regionaalarengufondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi) toetustest, mida jagatakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valdkondades: ettevõtluses, innovatsioonis, turismis, transpordis, infoühiskonna arendamises ja energiasäästus elamumajanduses. Täpseid numbreid juba kasutuses olevate (väljamaksed) ning kasutusse võetavate (võetud kohustused) summade kohta näed Toetustasku graafikust, mida ajakohastame pidevalt. Graafik ja teised visuaalsed lahendused võimaldavad keerulisest eurorahade temaatikast saada kergelt jooksvat ülevaadet.

Meie üks soov on pakkuda laiemat tausta ja selgitavat infot eurotoetuste kasutamise kohta, tutvustada ja avada selle jagamist reguleerivat süsteemi ja rääkida huvitavatest projektidest ja arendustest, mida eurotoetustest toetame.

Ja teine soov on arendada arutelu Sinu ja meie ülejäänud lugejaskonnaga nendel teemadel. Sekkumiseks on Sul võimalus avaldada oma mõtteid ja kommenteerida postitusi või kirjutada meile: toetustasku@gmail.com. Anna meile teada, mis teemad Sind enam huvitavad ja millest Sa rohkem infot ootad! Siis teame seda juba järgmiste postituste puhul arvestada.

Toetustasku meeskond

Nele - MKM välisvahendite osakond
Martin - MKM välisvahendite osakond
Anneli - MKM välisvahendite osakond
Aivo - MKM riigi infosüsteemide osakond
Kristiina - MKM transpordi arengu osakond

Toetusvaldkonnad

Selgema ülevaate saamiseks, millistele tegevustele ja milliste asutuste kaudu on MKM valdkondades võimalik eurotoetusi taotleda, koostasime tabeli. Leiad selle siit kõrvalt.

Laiemad valdkonnad, kus eurotoetust jagatakse on: ettevõtlus, innovatsioon, turism, transport, infoühiskonna arendamine ja energiasääst elamumajanduses.

Head tutvumist!

neljapäev, 21. jaanuar 2010

Ole Kaasas! on struktuuritoetuste abiga koolitanud 40 000 inimest

20. jaanuaril 2010 läbis Ole Kaasas! projekti raames arvuti- ja internetikoolituse 40 000. inimene, kelleks osutus Narva Kutseõppekeskusesse klassikoolitusele tulnud 39-aastane Julia Zaboronok. Ole Kaasas! on Vaata Maailma Sihtasutuse, EMT, Elioni ja Microlinki poolt algatatud inimeste internetti kaasamise projekt. Praegu on projekti põhiosaks Euroopa Regionaalarengu Fondi kaasrahastusel toimuvad koolitusprojektid, mida on kokku neli: klassikoolitused, mobiilne koolitusboks, avalike e-teenuste nõustamispunktid ning veebikoolitus. Lisaks sõitis suvel samuti Euroopa Regionaalarengu Fondi toel mööda Eestit ringi Ole Kaasas! e-buss - ratastel arvutiklass, millest Toetustasku on ka varem kirjutanud.

Koolituste eesmärgiks on koolitada päris algajaid internetikasutajaid ja tutvustada nendele erinevaid e-teenuseid. Kõigi koolituste osaks on ka ID-kaardi/Mobiil-ID kasutamise õpetus - turvalise autentimise ja digitaalallkirja andmise oskused ei ole täna enam pelgalt edasijõudnute pärusmaa, vaid on vajalikud ka alles interneti kasutamisega alustavatele inimestele.

Statistika näitab, et ID-kaardi kasutajaid tuleb aktiivselt juurde - sel nädalal ületas nende arv 300 000, mis tähendab, et kehtiva ID-kaardi omanikest juba ligi 30% kasutab kaarti ka elektrooniliselt. 2009. aasta jooksul lisandus üle 180 000 ID-kaardi kasutajat, mis on rohkem kui aastatel 2002-2008 kokku (veidi alla 120 000 kasutaja).

Praeguseks on Ole Kaasas! projektis koolitatud 40 000 inimest ja kevadeni on plaanis koolitada veel 15 000 inimest: klassikoolitusel ca 9000 inimest, personaalset lühikoolitust koolitusboksis jagatakse veel kuni 2000 huvilisele ja nõustamispunktides nõustatakse-koolitatakse märtsi lõpuni vähemalt 4000 inimest.

Ole Kaasas! oolitusprojekte kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond infoühiskonna edendamise meetme raames ligi 15,5 miljoni krooniga.

Lähemat infot projekti ja koolituste kohta saab http://www.olekaasas.ee/.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar