tutvustus
transpordiprojektid
toetusvaldkonnad

Transpordiprojektid - kaardil näete transpordi investeeringute kavas olevaid projekte. Kava annab õiguse taotleda eurotoetust, projektitaotlused hindab ja kinnitab MKM
Vaata kaarti täismõõtmetes

Toetustasku – eurotoetused majanduses

Toetustasku on kohaks, kust leiad selgitavat infot eurotoetustest Eesti majanduses. Täpsemalt struktuurifondide (Euroopa Regionaalarengufondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi) toetustest, mida jagatakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valdkondades: ettevõtluses, innovatsioonis, turismis, transpordis, infoühiskonna arendamises ja energiasäästus elamumajanduses. Täpseid numbreid juba kasutuses olevate (väljamaksed) ning kasutusse võetavate (võetud kohustused) summade kohta näed Toetustasku graafikust, mida ajakohastame pidevalt. Graafik ja teised visuaalsed lahendused võimaldavad keerulisest eurorahade temaatikast saada kergelt jooksvat ülevaadet.

Meie üks soov on pakkuda laiemat tausta ja selgitavat infot eurotoetuste kasutamise kohta, tutvustada ja avada selle jagamist reguleerivat süsteemi ja rääkida huvitavatest projektidest ja arendustest, mida eurotoetustest toetame.

Ja teine soov on arendada arutelu Sinu ja meie ülejäänud lugejaskonnaga nendel teemadel. Sekkumiseks on Sul võimalus avaldada oma mõtteid ja kommenteerida postitusi või kirjutada meile: toetustasku@gmail.com. Anna meile teada, mis teemad Sind enam huvitavad ja millest Sa rohkem infot ootad! Siis teame seda juba järgmiste postituste puhul arvestada.

Toetustasku meeskond

Nele - MKM välisvahendite osakond
Martin - MKM välisvahendite osakond
Anneli - MKM välisvahendite osakond
Aivo - MKM riigi infosüsteemide osakond
Kristiina - MKM transpordi arengu osakond

Toetusvaldkonnad

Selgema ülevaate saamiseks, millistele tegevustele ja milliste asutuste kaudu on MKM valdkondades võimalik eurotoetusi taotleda, koostasime tabeli. Leiad selle siit kõrvalt.

Laiemad valdkonnad, kus eurotoetust jagatakse on: ettevõtlus, innovatsioon, turism, transport, infoühiskonna arendamine ja energiasääst elamumajanduses.

Head tutvumist!

neljapäev, 1. juuli 2010

Algas üle-Eestiline eurotoetuste mäng

Tänasest alustame eurotoetuste mänguga, mille raames kutsume inimesi suve jooksul mööda Eestit ringi sõites märkama eurotoetuste logo, tegema selle kõrval endast pilti ning laadima need üles kampaanialehele pilt.postimees.ee. Kõigi osalejate vahel loosime igal reedel raadio Elmari otse-eetris välja põnevaid vaheauhindu ning suve lõpus anname ühele õnnelikule kaks Estonian Airi edasi-tagasi lennupiletit vabalt valitud Estonian Airi sihtkohta.

Kampaania eesmärgiks on tutvustada laiemale avalikkusele tuhandeid eurotoetust saanud projekte, olgu selleks maanteed, sadamad, kooli- ja lasteaiahooned, mõisad, turismiobjektid vm huvitavad objektid. MKM asekantsleri Ahti Kuninga sõnul annab kampaania ühelt poolt võimaluse selgitada tuttava Eesti ja Euroopa lipu kombinatsiooniga logo tähendust ning teisalt näidata eurotoetuste kasutamise tegelikku ulatust. „Eestis on ellu viidud üle 16 000 erineva eurotoetust saanud projekti ning meie sõnum on see, et igal ettevõtlikul inimesel Eestis on võimalus eurorahade abil korda saata midagi kasulikku,“ lisas Kuningas.

Kampaania kestab 1. juulist 26. augustini, kui loosimisse läheb peaauhind. Alates järgmisest nädalast on igal reedel võimalik võita aga mõnus puhkus Eestimaal – süstamatk Reimann Retkedega, mõnus päev Otepää seikluspargis, perepilet Toila Spa termidesse jpm. Eriauhinnana anname veel välja majutuspaketi Vihula mõisas koos jalgrataste- ja paadilaenutusega.

Seega suvel maale sõites või linnas jalutamas käies võta fotoaparaat kaasa, logo märgates tee selle kõrval pilti ning muuda oma suvi meeldejäävaks.

5 kommentaari:

Juta Jänes ütles ...

Mulle meenutab see pildistamist punalipu taustal. Ainuke pääsetee oli mingi jama kokku keerata või haigeks jääda.

Martin ütles ...

Tegemist vabatahtliku üritusega ning haigeks ei pea seekord keegi jääma ;)

Anonüümne ütles ...

Väga lahe võistlus, Eestimaa on ju täis eurolippe ja nüüd on hea põhjus märgata, mis kõik ära tehtud! Edu teie ettevõtmisele!

Gea ütles ...

minu arust lahe kampaania. aga kas sellest veel kuskil kuulda on peale toetustasku? noh, et raffas ikka teaks ja osalejaid rohkem oleks!

oma töötajad vist osaleda ei saa, jah? kahju.

Martin ütles ...

Kui TV välja jätta, siis oleme mängu kajastamiseks vist kõikvõimalikke kanaleid kasutanud :) Infot leiab lisaks Toetustaskule veel sotsiaalvõrgustikest, erinevatelt kodulehtedelt, online ajalehtedest ning lisaks kampaanialehele pilt.postimees.ee ja kampaaniaraadiole Elmar ka raadios Kuku ja Uuno.
Mängus oleme lubanud osaleda kõigil, kes otseselt korraldusega kokku ei puutu ;)

Postita kommentaar