tutvustus
transpordiprojektid
toetusvaldkonnad

Transpordiprojektid - kaardil näete transpordi investeeringute kavas olevaid projekte. Kava annab õiguse taotleda eurotoetust, projektitaotlused hindab ja kinnitab MKM
Vaata kaarti täismõõtmetes

Toetustasku – eurotoetused majanduses

Toetustasku on kohaks, kust leiad selgitavat infot eurotoetustest Eesti majanduses. Täpsemalt struktuurifondide (Euroopa Regionaalarengufondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi) toetustest, mida jagatakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valdkondades: ettevõtluses, innovatsioonis, turismis, transpordis, infoühiskonna arendamises ja energiasäästus elamumajanduses. Täpseid numbreid juba kasutuses olevate (väljamaksed) ning kasutusse võetavate (võetud kohustused) summade kohta näed Toetustasku graafikust, mida ajakohastame pidevalt. Graafik ja teised visuaalsed lahendused võimaldavad keerulisest eurorahade temaatikast saada kergelt jooksvat ülevaadet.

Meie üks soov on pakkuda laiemat tausta ja selgitavat infot eurotoetuste kasutamise kohta, tutvustada ja avada selle jagamist reguleerivat süsteemi ja rääkida huvitavatest projektidest ja arendustest, mida eurotoetustest toetame.

Ja teine soov on arendada arutelu Sinu ja meie ülejäänud lugejaskonnaga nendel teemadel. Sekkumiseks on Sul võimalus avaldada oma mõtteid ja kommenteerida postitusi või kirjutada meile: toetustasku@gmail.com. Anna meile teada, mis teemad Sind enam huvitavad ja millest Sa rohkem infot ootad! Siis teame seda juba järgmiste postituste puhul arvestada.

Toetustasku meeskond

Nele - MKM välisvahendite osakond
Martin - MKM välisvahendite osakond
Anneli - MKM välisvahendite osakond
Aivo - MKM riigi infosüsteemide osakond
Kristiina - MKM transpordi arengu osakond

Toetusvaldkonnad

Selgema ülevaate saamiseks, millistele tegevustele ja milliste asutuste kaudu on MKM valdkondades võimalik eurotoetusi taotleda, koostasime tabeli. Leiad selle siit kõrvalt.

Laiemad valdkonnad, kus eurotoetust jagatakse on: ettevõtlus, innovatsioon, turism, transport, infoühiskonna arendamine ja energiasääst elamumajanduses.

Head tutvumist!

teisipäev, 20. juuli 2010

Selgusid tööstusettevõtja tehnoloogiainvesteeringu toetuse saajad

Eelmisel nädalal kinnitati veebruaris avatud kolmanda tööstusettevõtja tehnoloogiainvesteeringu vooru toetuste saajad. 169 taotluse hulgast valiti rahastamiseks välja 66 ettevõtet, kelle projektide kogumaksumus oli kokku 874 miljonit krooni.

Kõige rohkem tuli taotlusi metallitööstuse ja mööblitootmise valdkonnast ning piirkonniti laekus avaldusi enim Harjumaalt. Suurima toetuse, 20 miljonit krooni, sai ettevõte AS Estanc, mis on Eesti kapitalil põhinev metallitööstusettevõte. AS Estanc toodab mahuteid, olles tänu kitsale spetsialiseerumisele, kuid samas uuendusmeelsusele saavutanud edu ning elanud ka rasked ajad üle suurema languseta. Tootmisega alles alustavatest ettevõtetest sai suurima toetuse, 15 miljonit krooni, Hansa Biodiesel OÜ, kes kavatseb rajada kasutatud vanarehvide ümbertöötlemise tehas.

Hindamiskomisjoni liikme Kadri Matsi hinnangul iseloomustas kolmandas voorus esitatud projekte senisest põhjalikum ja professionaalsem ettevalmistus. „Paljudel Eesti tehnoloogiaettevõtetel on suur potentsiaal kasvada edukateks ekspordiettevõteteks ning antud investeeringute toetusega tahamegi aidata neid plaane ellu viia,“ lisas ta. III taotlusvooru hindamisel rakendati põhimõtet, mille kohaselt toetati eelkõige neid ettevõtteid, kellel ilma kõrvalise rahalise abita poleks võimalik investeeringuid teha. Seetõttu jäid toetuse saajate nimekirjast välja osa selliseid äriühinguid, kelle projektid olid küll tugevad, kuid kelle finantsiline võimekus lubaks teha investeeringuid ka ilma toetusrahadeta.

Meetme eesmärgiks on läbi tehnoloogiainvesteeringute toetamise (masinate, seadmete, patendiõiguste, litsentside soetamine) suurendada tööstusettevõtjate rahvusvahelist konkurentsivõimet. Selle tulemusena aidatakse kaasa tootlikkuse ja ekspordipotentsiaali kasvule, suurendatakse toodete lisandväärtust, avatakse uusi turuvõimalusi ning luuakse tingimused töötajate ümberpaiknemisele suuremat lisandväärtust loovatele töökohtadele.

Kokku laekus tehnoloogiaalaseid investeerimisprojekte 2 miljardi krooni väärtuses. Toetust rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Hmm it appears like your site ate my first comment (it was super long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm
thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer
but I'm still new to everything. Do you have any tips for first-time blog writers? I'd genuinely appreciate it.
my webpage > Hainan Airlines

Postita kommentaar