tutvustus
transpordiprojektid
toetusvaldkonnad

Transpordiprojektid - kaardil näete transpordi investeeringute kavas olevaid projekte. Kava annab õiguse taotleda eurotoetust, projektitaotlused hindab ja kinnitab MKM
Vaata kaarti täismõõtmetes

Toetustasku – eurotoetused majanduses

Toetustasku on kohaks, kust leiad selgitavat infot eurotoetustest Eesti majanduses. Täpsemalt struktuurifondide (Euroopa Regionaalarengufondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi) toetustest, mida jagatakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valdkondades: ettevõtluses, innovatsioonis, turismis, transpordis, infoühiskonna arendamises ja energiasäästus elamumajanduses. Täpseid numbreid juba kasutuses olevate (väljamaksed) ning kasutusse võetavate (võetud kohustused) summade kohta näed Toetustasku graafikust, mida ajakohastame pidevalt. Graafik ja teised visuaalsed lahendused võimaldavad keerulisest eurorahade temaatikast saada kergelt jooksvat ülevaadet.

Meie üks soov on pakkuda laiemat tausta ja selgitavat infot eurotoetuste kasutamise kohta, tutvustada ja avada selle jagamist reguleerivat süsteemi ja rääkida huvitavatest projektidest ja arendustest, mida eurotoetustest toetame.

Ja teine soov on arendada arutelu Sinu ja meie ülejäänud lugejaskonnaga nendel teemadel. Sekkumiseks on Sul võimalus avaldada oma mõtteid ja kommenteerida postitusi või kirjutada meile: toetustasku@gmail.com. Anna meile teada, mis teemad Sind enam huvitavad ja millest Sa rohkem infot ootad! Siis teame seda juba järgmiste postituste puhul arvestada.

Toetustasku meeskond

Nele - MKM välisvahendite osakond
Martin - MKM välisvahendite osakond
Anneli - MKM välisvahendite osakond
Aivo - MKM riigi infosüsteemide osakond
Kristiina - MKM transpordi arengu osakond

Toetusvaldkonnad

Selgema ülevaate saamiseks, millistele tegevustele ja milliste asutuste kaudu on MKM valdkondades võimalik eurotoetusi taotleda, koostasime tabeli. Leiad selle siit kõrvalt.

Laiemad valdkonnad, kus eurotoetust jagatakse on: ettevõtlus, innovatsioon, turism, transport, infoühiskonna arendamine ja energiasääst elamumajanduses.

Head tutvumist!

kolmapäev, 27. mai 2009

Natuke ka perioodist 2004-2006

Perioodi 2007-2013 struktuurivahendite kasutamine on pälvinud nii Toetustaskus kui ka meedias üldisemalt suurt tähelepanu. Eks see ole ka arusaadav, sest lõppeks oleme hetkel just selles perioodis ja teisalt nii suures ulatuses toetusi kui periood 2007-2013 endaga kaasa tõi ei ole Eestile senini veel osaks saanud. Kokku 53,3 miljardit krooni. Kas see jääb alla järgneval 2014+ perioodil saadavale summale, seda on veel kaugelt liiga vara ennustada.

Fakt on see, et 2004-2006 periood veel kestab, mis siis, et see jääb suures meediapildis tihti märkamata. Uudistesse jõuavad ju ikka pigem näited aktiivsetest projektidest, mida rahastatakse juba käesolevast 2007-2013 perioodist. Perioodi 2004-2006 reaalsed tegevused toimuvad aga veel enam kui kuu aega ja saavad ametliku lõpu 30. juunil.

MKMi tegevusvaldkondades jätkuvad projektid veel kokku 4 meetmes. Väga lühidalt ja ülevaatliku pildi saamiseks jätkab EAS ettevõtluse suunal koolikava ja innovatsiooni vallas ettevõtlusinkubatsiooni programmi. Toetatakse näiteks Innovatsiooniaasta elluviimist ja ajakirjade HEI ja Inseneeria väljaandmist. RIAs on lõpetamise faasis mõned infoühiskonna edendamise projektid. Töö jätkub ka transpordi meetmes. Peaasjalikult toimub rakendamise osas viimaste tegevuste lõpetamine ja meetmetes otsade kokkutõmbamine.

Aruandluse ja analüüside näol jätkub tööd veel ka peale 30. juunit. Lõplikke kokkuvõtteid on veel vara tuua, sest need valmivad eeldatavasti aasta lõpuks. MKMi poolt esitame esimese versiooni lõpparuandest Rahandusministeeriumile selle aasta lõpus. Viimane omakorda saadab kõiki Eesti valdkondi hõlmava aruande Euroopa Komisjonile 30. septembriks 2010. aastal. Vahepeal loodame muidugi Euroopa Komisjonilt saada jooksvalt mitteametlikku vastukaja, et vana perioodi sulgemine ilma suuremate tagasilöökideta toimuks.

Seega toimetame reaalselt kahe perioodi paralleelse elluviimisega veel mõnda aega. Edaspidi lisame Toetustaskusse ka täiendavalt käesolevale perioodile infolõike vanast perioodist.

P.S. Loe sellest, miks meile need perioodid üleüldse nii olulised on siit: Sissejuhatus struktuuritoetuste kasutamisega seotud mõistetest

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar