tutvustus
transpordiprojektid
toetusvaldkonnad

Transpordiprojektid - kaardil näete transpordi investeeringute kavas olevaid projekte. Kava annab õiguse taotleda eurotoetust, projektitaotlused hindab ja kinnitab MKM
Vaata kaarti täismõõtmetes

Toetustasku – eurotoetused majanduses

Toetustasku on kohaks, kust leiad selgitavat infot eurotoetustest Eesti majanduses. Täpsemalt struktuurifondide (Euroopa Regionaalarengufondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi) toetustest, mida jagatakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valdkondades: ettevõtluses, innovatsioonis, turismis, transpordis, infoühiskonna arendamises ja energiasäästus elamumajanduses. Täpseid numbreid juba kasutuses olevate (väljamaksed) ning kasutusse võetavate (võetud kohustused) summade kohta näed Toetustasku graafikust, mida ajakohastame pidevalt. Graafik ja teised visuaalsed lahendused võimaldavad keerulisest eurorahade temaatikast saada kergelt jooksvat ülevaadet.

Meie üks soov on pakkuda laiemat tausta ja selgitavat infot eurotoetuste kasutamise kohta, tutvustada ja avada selle jagamist reguleerivat süsteemi ja rääkida huvitavatest projektidest ja arendustest, mida eurotoetustest toetame.

Ja teine soov on arendada arutelu Sinu ja meie ülejäänud lugejaskonnaga nendel teemadel. Sekkumiseks on Sul võimalus avaldada oma mõtteid ja kommenteerida postitusi või kirjutada meile: toetustasku@gmail.com. Anna meile teada, mis teemad Sind enam huvitavad ja millest Sa rohkem infot ootad! Siis teame seda juba järgmiste postituste puhul arvestada.

Toetustasku meeskond

Nele - MKM välisvahendite osakond
Martin - MKM välisvahendite osakond
Anneli - MKM välisvahendite osakond
Aivo - MKM riigi infosüsteemide osakond
Kristiina - MKM transpordi arengu osakond

Toetusvaldkonnad

Selgema ülevaate saamiseks, millistele tegevustele ja milliste asutuste kaudu on MKM valdkondades võimalik eurotoetusi taotleda, koostasime tabeli. Leiad selle siit kõrvalt.

Laiemad valdkonnad, kus eurotoetust jagatakse on: ettevõtlus, innovatsioon, turism, transport, infoühiskonna arendamine ja energiasääst elamumajanduses.

Head tutvumist!

reede, 5. juuni 2009

Väo-Maardu saab ilusaks...

Transpordi investeeringute talitusest Juku raporteerib:
Kas te olete kunagi mõelnud, mis tunne oleks omada kuuekümnendatest pärit sõiduautot, mille hooldusele on kulutatud palju väärtuslikku aega ja hoolega säästetud raha? Kindlasti levitab selline sõiduvahend meeldivat retro hõngu ja tundub huvitav lihtsalt seetõttu, et ta on vana ja tõenäoliselt muutub lähiajal ainulaadseks. Samas ilma investeeringuteta on tegu siiski kasutu, ebamugava ja mida aasta edasi, seda vähem atraktiivsema igandiga.

Sama asi on ka Tallinn-Narva maantee Väo-Maardu 8,4 km pikkuse sõiduteega...



Hoolimata ajaloolist nostalgiat tekitavast faktist, et osati on teelõik valminud kuuekümnendatel ja katteks asetatud kõigile sõidukis viibivatele tuntavad tsementbetoonplokid on tee-ehitusmaterjalina väga unikaalne nähtus, ei vasta tee kvaliteet juba ammu enam nõuetele, mis on tekkinud koos ühiskonna ja infrastruktuuri arenguga.

Planeeritav ehitusperiood on neli aastat ja 2012. aastast ei pea enam keegi kogema üllatust kui ta kevadeti ja sügiseti teelõiku kasutades avastab, et targem oleks siiski olnud osta sõiduauto asemel linnamaastur, sest sõiduk lausa kaeblikult anub piinamise lõpetamist ja annab valjuhäälselt teada igast pisiveast, mis teda vaevab.

Samas toob rekonstrueerimine kindlasti kaasa teatud meelehärmi mõistatustest ja ekstreemsetest olukordadest lugupidavatele inimestele... Kuna tööde käigus laiendatakse Tallinna-poolsel osal olemasolev 4-rajaline maantee 6-rajaliseks korraliku märgistuse ja kattega teeks ning samatasandiliste ristmike asemele kerkivad kolm eritasandilist liiklussõlme (Väo, Iru-Loo, Maardu), siis kaob ära võimalus mõistatada, mitu rida on hetkel teel või millises reas hetkel paiknetakse või kust kohast küll võiks keegi ootamatult ette keerata või kas masin peab ikka tee ebatasasusest tingitud koormusele vastu! Mõistatustel on jah lõpp... Kuid neile inimestele lohutuseks niipalju, et inimene harjub kõigega ja esmaklassiline kvaliteet ja mugavus on kergesti aktsepteeritavad ja nauditavad :)
Kirjutas Juku transpordi investeeringute talitusest

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar