tutvustus
transpordiprojektid
toetusvaldkonnad

Transpordiprojektid - kaardil näete transpordi investeeringute kavas olevaid projekte. Kava annab õiguse taotleda eurotoetust, projektitaotlused hindab ja kinnitab MKM
Vaata kaarti täismõõtmetes

Toetustasku – eurotoetused majanduses

Toetustasku on kohaks, kust leiad selgitavat infot eurotoetustest Eesti majanduses. Täpsemalt struktuurifondide (Euroopa Regionaalarengufondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi) toetustest, mida jagatakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valdkondades: ettevõtluses, innovatsioonis, turismis, transpordis, infoühiskonna arendamises ja energiasäästus elamumajanduses. Täpseid numbreid juba kasutuses olevate (väljamaksed) ning kasutusse võetavate (võetud kohustused) summade kohta näed Toetustasku graafikust, mida ajakohastame pidevalt. Graafik ja teised visuaalsed lahendused võimaldavad keerulisest eurorahade temaatikast saada kergelt jooksvat ülevaadet.

Meie üks soov on pakkuda laiemat tausta ja selgitavat infot eurotoetuste kasutamise kohta, tutvustada ja avada selle jagamist reguleerivat süsteemi ja rääkida huvitavatest projektidest ja arendustest, mida eurotoetustest toetame.

Ja teine soov on arendada arutelu Sinu ja meie ülejäänud lugejaskonnaga nendel teemadel. Sekkumiseks on Sul võimalus avaldada oma mõtteid ja kommenteerida postitusi või kirjutada meile: toetustasku@gmail.com. Anna meile teada, mis teemad Sind enam huvitavad ja millest Sa rohkem infot ootad! Siis teame seda juba järgmiste postituste puhul arvestada.

Toetustasku meeskond

Nele - MKM välisvahendite osakond
Martin - MKM välisvahendite osakond
Anneli - MKM välisvahendite osakond
Aivo - MKM riigi infosüsteemide osakond
Kristiina - MKM transpordi arengu osakond

Toetusvaldkonnad

Selgema ülevaate saamiseks, millistele tegevustele ja milliste asutuste kaudu on MKM valdkondades võimalik eurotoetusi taotleda, koostasime tabeli. Leiad selle siit kõrvalt.

Laiemad valdkonnad, kus eurotoetust jagatakse on: ettevõtlus, innovatsioon, turism, transport, infoühiskonna arendamine ja energiasääst elamumajanduses.

Head tutvumist!

reede, 26. juuni 2009

2009. aasta edusammud MKM euroraha kasutamisel

Kohe-kohe saab pool 2009. aastast otsa. Ehk oleks seetõttu paslik heita pilk, kuidas on edenenud Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumis välja töötatud meetmete elluviimine. Ülevaate euroraha kasutamise edusammudest annab iganädalaselt uuendatav Toetustasku visuaal "MKM kohustused ja väljamaksed". Vaata paremale :)

Eelmisel nädalal seda uuendades tekkis olukord, mil eelmiste aastate jooksul nähtud vaev meetmete väljatöötamisel, aga ka selle aasta alguses alanud lihtsustused meetmetes hakkasid näitama esimesi tulemusi - 2009. aastaks planeeritud kohustused on osades valdkondades juba ületatud.

EASis elluviidavate MKM ettevõtluse, innovatsiooni ja turismi ERDF meetmete puhul on käesolevaks hetkeks ületanud nii kohustuste võtmise kui ka planeeritud väljamaksete mahud. Infoühiskonna meetmete puhul on ületatud 2009. aastaks seatud kohustuste võtmine.

Kokku on 2009. aastaks planeeritud kohustustest võetud 75% ja väljamakseid on tehtud 53% planeeritust. Kogu perioodi 2007-2013 vahendidest on MKM meetmetes 35% kohustustega kaetud. Veel paar-kolm kuud tagasi oli sama näitaja 16%. Kas sama suundumuse jätkudes võime peagi olla olukorras, kus kõik MKM euroraha on kohustustega kaetud ja meetmeid saab veel jätkata vaid nende projektide arvelt, mis on küll saanud rahastamisotsuse, kuid pole siiski erinevatel põhjustel projekti ellu viima hakanud ja seetõttu vabastanud vahendeid, eks seda ole varsti näha!

Väljamaksete protsendis hakkavad pingutused kajastuma kõigi eelduste kohaselt 2009. aasta lõpus, sest kohustuste võtmise järel ehk nö euroraha broneerimist rahastamisotsusega konkreetsele projektile hakatakse tegevusi ellu viima.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

It is a large amount less complicated to get rid of four ounces each week for
28 weeks than it truly is to get rid of 7 kilos in 6 months.


Have a look at my blog post ... 30 lb dumbbells

Anonüümne ütles ...

In this particular Bodylastics bands overview, I have
shared along with you some details about their
teaching program and with regards to the excellent of their merchandise.


Here is my web-site: Learn More

Anonüümne ütles ...

This health club is made so you can build your energy with 30 unique work outs.



Also visit my page - adjustable dumbbell set

Anonüümne ütles ...

The 2 major kinds of adjustable dumbbells are block (PowerBlock) and round (Bowflex).


Take a look at my website Top

Anonüümne ütles ...

While in the commencing, really couple of folks can carry out far more than a single or two pull-ups.



Here is my web-site www.getfitnstrong.com

Postita kommentaar