tutvustus
transpordiprojektid
toetusvaldkonnad

Transpordiprojektid - kaardil näete transpordi investeeringute kavas olevaid projekte. Kava annab õiguse taotleda eurotoetust, projektitaotlused hindab ja kinnitab MKM
Vaata kaarti täismõõtmetes

Toetustasku – eurotoetused majanduses

Toetustasku on kohaks, kust leiad selgitavat infot eurotoetustest Eesti majanduses. Täpsemalt struktuurifondide (Euroopa Regionaalarengufondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi) toetustest, mida jagatakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valdkondades: ettevõtluses, innovatsioonis, turismis, transpordis, infoühiskonna arendamises ja energiasäästus elamumajanduses. Täpseid numbreid juba kasutuses olevate (väljamaksed) ning kasutusse võetavate (võetud kohustused) summade kohta näed Toetustasku graafikust, mida ajakohastame pidevalt. Graafik ja teised visuaalsed lahendused võimaldavad keerulisest eurorahade temaatikast saada kergelt jooksvat ülevaadet.

Meie üks soov on pakkuda laiemat tausta ja selgitavat infot eurotoetuste kasutamise kohta, tutvustada ja avada selle jagamist reguleerivat süsteemi ja rääkida huvitavatest projektidest ja arendustest, mida eurotoetustest toetame.

Ja teine soov on arendada arutelu Sinu ja meie ülejäänud lugejaskonnaga nendel teemadel. Sekkumiseks on Sul võimalus avaldada oma mõtteid ja kommenteerida postitusi või kirjutada meile: toetustasku@gmail.com. Anna meile teada, mis teemad Sind enam huvitavad ja millest Sa rohkem infot ootad! Siis teame seda juba järgmiste postituste puhul arvestada.

Toetustasku meeskond

Nele - MKM välisvahendite osakond
Martin - MKM välisvahendite osakond
Anneli - MKM välisvahendite osakond
Aivo - MKM riigi infosüsteemide osakond
Kristiina - MKM transpordi arengu osakond

Toetusvaldkonnad

Selgema ülevaate saamiseks, millistele tegevustele ja milliste asutuste kaudu on MKM valdkondades võimalik eurotoetusi taotleda, koostasime tabeli. Leiad selle siit kõrvalt.

Laiemad valdkonnad, kus eurotoetust jagatakse on: ettevõtlus, innovatsioon, turism, transport, infoühiskonna arendamine ja energiasääst elamumajanduses.

Head tutvumist!

neljapäev, 8. august 2013

Infoühiskonda investeeritakse 181 miljonit eurot

Perioodil 2014-2020 investeeritakse MKMi valitsemisalas infoühiskonna valdkonda EL struktuurifondide vahendeid suurusjärgus 181 mln eurot. Koos toetuse saajate omapanusega ulatub infoühiskonda suunatav raha üle 200 mln euro.

Kiire internet on eeldus kaasaegsete teenuste tarbimiseks ja osutamiseks. Seetõttu suunatakse uuel perioodil vahendeid uue põlvkonna lairibavõrkude arendamisse, mis peab tagama kiire (30 - 100 Mbit/s) Interneti kättesaadavuse kõigile Eestis.

Veidi alla poole eelarvest suunatakse avalike teenuste arendamisse. Tehnoloogia kiire arengu tulemusena on tänastes süsteemides vajalik ellu viia mitmeid parendustöid ja kasutada ära info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) potentsiaal, et saavutada suurem kasutajate rahulolu, parandada teenuste kättesaadavust ning vältida tulevikus kasvavaid halduskulusid. Eesmärgiks on saavutada olukord, kus avalike teenuste osutamine ja riigi toimimine on tänu IKT nutikale kasutamisele tõhusam, terviklikum, jätkusuutlikum ja avatum. Kodanike ja ettevõtete jaoks toob see kaasa mugavad ja üha enam koosloomes sündinud teenused.

Kolmas suurem meede on nutika teenuste taristu arendamine. Eestil kui EL liikmesriigil on tähtis tagada, et nii ettevõtjad kui kodanikud saaksid teenuseid elektroonselt kasutada (nt digitaalallkirjaga lepinguid allkirjastada või oma terviselugu jagada) riikide üleselt.

MKM struktuurifondide vahendeid kasutatakse ka digitaalse kirjaoskuse suurendamiseks. Meetme tulemusel soovime ühelt poolt saavutada olukorra, kus kõigil Eesti inimestel on piisavad IKT-alased teadmised ja oskused, et tõsta oma elukvaliteeti ja heaolu. 

Teisalt seame sihiks panustada tööhõive kasvu, konkreetsemalt liikumist suurema lisandväärtusega töökohtade loomise ning rahvusvahelise konkurentsivõime kasvu suunas. Peamine tegevussuund on seejuures IKT-oskuste ja teadmiste edendamine teistes eluvaldkondades tegutseva või ümberõpet vajava tööealise elanikkonna seas.

Investeeringute oodatava tulemusena kasutatakse laialdaselt e-ID võimalusi, loodud on eeldused uute tehnoloogiate kasutuselevõtuks ning e-teenuste arendamiseks eri osapoolte ja sektorite koostöös. Suureneb küberturvalisus ja e-riigi töökindlus. Kiire internet on kättesaadav kõigile Eestis ja inimeste digitaalne kirjaoskus suureneb.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar