tutvustus
transpordiprojektid
toetusvaldkonnad

Transpordiprojektid - kaardil näete transpordi investeeringute kavas olevaid projekte. Kava annab õiguse taotleda eurotoetust, projektitaotlused hindab ja kinnitab MKM
Vaata kaarti täismõõtmetes

Toetustasku – eurotoetused majanduses

Toetustasku on kohaks, kust leiad selgitavat infot eurotoetustest Eesti majanduses. Täpsemalt struktuurifondide (Euroopa Regionaalarengufondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi) toetustest, mida jagatakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valdkondades: ettevõtluses, innovatsioonis, turismis, transpordis, infoühiskonna arendamises ja energiasäästus elamumajanduses. Täpseid numbreid juba kasutuses olevate (väljamaksed) ning kasutusse võetavate (võetud kohustused) summade kohta näed Toetustasku graafikust, mida ajakohastame pidevalt. Graafik ja teised visuaalsed lahendused võimaldavad keerulisest eurorahade temaatikast saada kergelt jooksvat ülevaadet.

Meie üks soov on pakkuda laiemat tausta ja selgitavat infot eurotoetuste kasutamise kohta, tutvustada ja avada selle jagamist reguleerivat süsteemi ja rääkida huvitavatest projektidest ja arendustest, mida eurotoetustest toetame.

Ja teine soov on arendada arutelu Sinu ja meie ülejäänud lugejaskonnaga nendel teemadel. Sekkumiseks on Sul võimalus avaldada oma mõtteid ja kommenteerida postitusi või kirjutada meile: toetustasku@gmail.com. Anna meile teada, mis teemad Sind enam huvitavad ja millest Sa rohkem infot ootad! Siis teame seda juba järgmiste postituste puhul arvestada.

Toetustasku meeskond

Nele - MKM välisvahendite osakond
Martin - MKM välisvahendite osakond
Anneli - MKM välisvahendite osakond
Aivo - MKM riigi infosüsteemide osakond
Kristiina - MKM transpordi arengu osakond

Toetusvaldkonnad

Selgema ülevaate saamiseks, millistele tegevustele ja milliste asutuste kaudu on MKM valdkondades võimalik eurotoetusi taotleda, koostasime tabeli. Leiad selle siit kõrvalt.

Laiemad valdkonnad, kus eurotoetust jagatakse on: ettevõtlus, innovatsioon, turism, transport, infoühiskonna arendamine ja energiasääst elamumajanduses.

Head tutvumist!

neljapäev, 19. veebruar 2009

Mis kiirendaks euroraha jagamist? vol 2.

Teie arvamustest parema visuaalse ülevaate saamiseks sättisin eelmise postituse küsimused gallupivormi. Avaldage julgelt oma arvamust ja samuti ootame ka pikemaid selgitusi/ küsimusi/ põhjendusi kommentaaride vormis!

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere!
Praegu peaks olema MKM-is muutmisel (või siis koostamisel uus) määrus "Infoühiskonna edendamise meetme tingimused avatud taotlemise alusel" nr 31 28.04.08. Esialgse info kohaselt pidi uus määrus tulema jaanuari lõpuks. Praegu on juba märtsi algus. Millal on oodata uut määrust?

Aivo ütles ...

Määruse muudatus on MKM-is kooskõlastusringil. Seejärel läbib määrus suure kooskõlastusringi ehk e-õiguse. Tõsi, et määruse muutmine võiks olla kiirem. Samas on Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse poolt veel toimetamisel 2008. aasta voorudes võitnud projektide lepingute kooskõlastused, mis sisuliselt on päris suur halduskoormus. Seega peame ka arvestama, et liigse kiirustamise ja koormuse tagajärjel ei tekiks vigu, mis hiljem karmilt kätte maksvad.

Anonüümne ütles ...

Eesti riigil on kavas 01.01.2011 üle minna EL ühisvaluutale e eurole. See eeldab peaaegu kõikide riigiasutuste poolt väga paljude infosüsteemide muutmist. Kulud sellega seoses on väljaarvestamisel, kuid summad on ilmselgelt väga suured. Eelarvekärbetega seoses ei ole valdaval enamikul asutustest vajalike arenduste jaoks raha. Varasemate reeglite järgi tundus, et taoliste arenduste tegemiseks struktuuritoetuste saamine ei ole võimalik - st see teema ei mahu rahastatavate meetmete alla. Kas uus meetmemäärus toob siinkohal muudatusi ja kas eurole üleminekuks vajalike infosüsteemi arenduste jaoks on samuti võimalik rahastust taotleda ja saada?

Aivo ütles ...

Majandus- ja kommunikatsiooniministri 28. aprilli 2008. a määrus nr 31 "Infoühiskonna edendamise meetme tingimused avatud taotlemise alusel" paragr 5 lg 1 punkt 2 alusel on toetatavaks tegevuseks ka olemasolevate infosüsteemide ajakohastamine. https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12957499

Postita kommentaar