tutvustus
transpordiprojektid
toetusvaldkonnad

Transpordiprojektid - kaardil näete transpordi investeeringute kavas olevaid projekte. Kava annab õiguse taotleda eurotoetust, projektitaotlused hindab ja kinnitab MKM
Vaata kaarti täismõõtmetes

Toetustasku – eurotoetused majanduses

Toetustasku on kohaks, kust leiad selgitavat infot eurotoetustest Eesti majanduses. Täpsemalt struktuurifondide (Euroopa Regionaalarengufondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi) toetustest, mida jagatakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valdkondades: ettevõtluses, innovatsioonis, turismis, transpordis, infoühiskonna arendamises ja energiasäästus elamumajanduses. Täpseid numbreid juba kasutuses olevate (väljamaksed) ning kasutusse võetavate (võetud kohustused) summade kohta näed Toetustasku graafikust, mida ajakohastame pidevalt. Graafik ja teised visuaalsed lahendused võimaldavad keerulisest eurorahade temaatikast saada kergelt jooksvat ülevaadet.

Meie üks soov on pakkuda laiemat tausta ja selgitavat infot eurotoetuste kasutamise kohta, tutvustada ja avada selle jagamist reguleerivat süsteemi ja rääkida huvitavatest projektidest ja arendustest, mida eurotoetustest toetame.

Ja teine soov on arendada arutelu Sinu ja meie ülejäänud lugejaskonnaga nendel teemadel. Sekkumiseks on Sul võimalus avaldada oma mõtteid ja kommenteerida postitusi või kirjutada meile: toetustasku@gmail.com. Anna meile teada, mis teemad Sind enam huvitavad ja millest Sa rohkem infot ootad! Siis teame seda juba järgmiste postituste puhul arvestada.

Toetustasku meeskond

Nele - MKM välisvahendite osakond
Martin - MKM välisvahendite osakond
Anneli - MKM välisvahendite osakond
Aivo - MKM riigi infosüsteemide osakond
Kristiina - MKM transpordi arengu osakond

Toetusvaldkonnad

Selgema ülevaate saamiseks, millistele tegevustele ja milliste asutuste kaudu on MKM valdkondades võimalik eurotoetusi taotleda, koostasime tabeli. Leiad selle siit kõrvalt.

Laiemad valdkonnad, kus eurotoetust jagatakse on: ettevõtlus, innovatsioon, turism, transport, infoühiskonna arendamine ja energiasääst elamumajanduses.

Head tutvumist!

esmaspäev, 9. märts 2009

Kukruse - Jõhvi ehitus algas!

Transpordi investeeringute talitusest Juku raporteerib:

02. märts 2009 oli igale Eestis liiklejale päev, mida võib tähistada ristiga seinal – alustati eluliselt tähtsa Kukruse-Jõhvi teelõigu rekonstrueerimisel etappi, mille puhul on progress otseselt kõigile silmaga näha ja mis kindlasti laseb inimestel taaskord loota, et see projekt ka kunagi reaalselt valmis saab. Erinevatel põhjustel on ehitamise algus korduvalt edasi lükkunud, aga nagu Jumal ei loonud maailma ühe päevaga, ei saadud ka ehitamisele esimesel katsel hoogu sisse.

Praegu võib kindlalt väita, et päikesepaistelisel teise märtsi hommikul löödi „kopp maasse“ ja neoonsetes värvides vestidega ehitustöölisi koos vajaliku tehnikaga võib territooriumil asjaliku näoga asjalikke asju tehes näha üsna pikalt. Kohalikud elanikud võivad nendest muhedatest oma ala spetsialistidest hakata puudust tundma järgmise aasta oktoobri lõpus, sest selleks ajaks on plaanitud objekti ametlik valmimine.

Kümned ja sajad ehitustöölised alustavad oma tegevusega lõigu Kukruse poolsest otsast ja liiguvad Jõhvi suunas, jättes endast esmalt maha songermaad meenutava mudase trassi, mis hiljem moondub juba luksuslikuks I klassi maanteeks. Kui Jõhvi poolne osa trassist jääb samale kohale, kus jookseb praegu Tallinn-Narva maantee, siis Kukruse mäe juures läheb tee harjumuspärasega võrreldes mäest teisele poole.

Olgugi, et praegu veel mingeid eriti silmatorkavaid märke ehituse algusest näha ei ole, võtab ehitus järk-järgult hoogu juurde ja järgmistel nädalatel võib näha, kuidas hakkab kaduma nii vana teekate kui ka võsa olemasoleva tee piirkonnast.

Liikudes mööda nimetatud teelõiku, võib igaüks julgelt vaimusilmas kujutada, kuidas kohe-kohe sõidab ta ohtliku ja halva kattega kitsa tee asemel neljarealisel klaassiledal maanteel, kus kõik ristmikud on eritasandilised ja ohutuse tunne rinnus eelnevaga võrreldes on kasvanud kordades.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar