tutvustus
transpordiprojektid
toetusvaldkonnad

Transpordiprojektid - kaardil näete transpordi investeeringute kavas olevaid projekte. Kava annab õiguse taotleda eurotoetust, projektitaotlused hindab ja kinnitab MKM
Vaata kaarti täismõõtmetes

Toetustasku – eurotoetused majanduses

Toetustasku on kohaks, kust leiad selgitavat infot eurotoetustest Eesti majanduses. Täpsemalt struktuurifondide (Euroopa Regionaalarengufondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi) toetustest, mida jagatakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valdkondades: ettevõtluses, innovatsioonis, turismis, transpordis, infoühiskonna arendamises ja energiasäästus elamumajanduses. Täpseid numbreid juba kasutuses olevate (väljamaksed) ning kasutusse võetavate (võetud kohustused) summade kohta näed Toetustasku graafikust, mida ajakohastame pidevalt. Graafik ja teised visuaalsed lahendused võimaldavad keerulisest eurorahade temaatikast saada kergelt jooksvat ülevaadet.

Meie üks soov on pakkuda laiemat tausta ja selgitavat infot eurotoetuste kasutamise kohta, tutvustada ja avada selle jagamist reguleerivat süsteemi ja rääkida huvitavatest projektidest ja arendustest, mida eurotoetustest toetame.

Ja teine soov on arendada arutelu Sinu ja meie ülejäänud lugejaskonnaga nendel teemadel. Sekkumiseks on Sul võimalus avaldada oma mõtteid ja kommenteerida postitusi või kirjutada meile: toetustasku@gmail.com. Anna meile teada, mis teemad Sind enam huvitavad ja millest Sa rohkem infot ootad! Siis teame seda juba järgmiste postituste puhul arvestada.

Toetustasku meeskond

Nele - MKM välisvahendite osakond
Martin - MKM välisvahendite osakond
Anneli - MKM välisvahendite osakond
Aivo - MKM riigi infosüsteemide osakond
Kristiina - MKM transpordi arengu osakond

Toetusvaldkonnad

Selgema ülevaate saamiseks, millistele tegevustele ja milliste asutuste kaudu on MKM valdkondades võimalik eurotoetusi taotleda, koostasime tabeli. Leiad selle siit kõrvalt.

Laiemad valdkonnad, kus eurotoetust jagatakse on: ettevõtlus, innovatsioon, turism, transport, infoühiskonna arendamine ja energiasääst elamumajanduses.

Head tutvumist!

teisipäev, 1. september 2009

2004-2006 perioodi euroraha MKMis edukalt kasutatud

Augusti lõpus sai läbi eelmine 2004-2006 eurorahade periood. MKM kasutas oma valdkondades eraldatud struktuurivahendite 1,788 miljardist kroonist ära 101,41%. Üle 100%-line kasutamine tulenes transpordi valdkonna ehk meetme „Transpordi infrastruktuuri arendamine“ eelarve ületamisest. Kuna transpordi valdkonnas oli võimalik vahendeid kiirelt kasutada, siis tõsteti teistest meetmetest sinna veel vahendeid juurde. Ikka selleks, et õigeaegselt kõik meile planeeritud vahendid oma otstarbe leiaks. 2009. aasta veebruaris pikendas Euroopa Komisjon 2004-2006 perioodi veel kuni 30. juunini, et tagada võimalikult kõrge vahendite kasutamine. Selle raames jätkati tegevusi reisisihi programmis ja inkubatsiooni meetmes, projekte lõpetati transpordi ja infoühiskonna vallas.

Et paremat ettekujutust saada numbritest, siis siin on aastate lõikes graafik:

Graafikult näete 2004-2006 perioodi väljamaksed MKMi valdkondades (ettevõtlus ESF ja ERDF, infoühiskond ja transpordi ERDF projektid) ning paralleelselt on lisatud ka 2007-2013 perioodi senised väljamaksed MKMi valdkondades. Võrdluseks veel nii palju, et oleme sellel aastal maksnud ca sama palju toetusi välja kui kogu eelmisel perioodil kokku!


Perioodi lõpetamine tähendab kokkuvõtete tegemist. Perioodi 2004-2006 lõpparuanne esitatakse Euroopa Komisjonile 30. septembriks 2010. Aruande koostamiseks on aasta aega, et jõuaks kokku koondada erinevate meetmete aruanded ning auditeeriv asutus saaks anda oma hinnangu. Täielik väljamaksete summa võib veidi veel muutuda tulenevalt võimalikest korrektuuridest, näiteks seoses rikkumiste või tagasimaksenõuetega. Kõik tagasimaksed kahjuks suure tõenäosusega tähtaegselt ei laekugi ning osa sellest summast võib jääda Eesti riigi kanda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar