tutvustus
transpordiprojektid
toetusvaldkonnad

Transpordiprojektid - kaardil näete transpordi investeeringute kavas olevaid projekte. Kava annab õiguse taotleda eurotoetust, projektitaotlused hindab ja kinnitab MKM
Vaata kaarti täismõõtmetes

Toetustasku – eurotoetused majanduses

Toetustasku on kohaks, kust leiad selgitavat infot eurotoetustest Eesti majanduses. Täpsemalt struktuurifondide (Euroopa Regionaalarengufondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi) toetustest, mida jagatakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valdkondades: ettevõtluses, innovatsioonis, turismis, transpordis, infoühiskonna arendamises ja energiasäästus elamumajanduses. Täpseid numbreid juba kasutuses olevate (väljamaksed) ning kasutusse võetavate (võetud kohustused) summade kohta näed Toetustasku graafikust, mida ajakohastame pidevalt. Graafik ja teised visuaalsed lahendused võimaldavad keerulisest eurorahade temaatikast saada kergelt jooksvat ülevaadet.

Meie üks soov on pakkuda laiemat tausta ja selgitavat infot eurotoetuste kasutamise kohta, tutvustada ja avada selle jagamist reguleerivat süsteemi ja rääkida huvitavatest projektidest ja arendustest, mida eurotoetustest toetame.

Ja teine soov on arendada arutelu Sinu ja meie ülejäänud lugejaskonnaga nendel teemadel. Sekkumiseks on Sul võimalus avaldada oma mõtteid ja kommenteerida postitusi või kirjutada meile: toetustasku@gmail.com. Anna meile teada, mis teemad Sind enam huvitavad ja millest Sa rohkem infot ootad! Siis teame seda juba järgmiste postituste puhul arvestada.

Toetustasku meeskond

Nele - MKM välisvahendite osakond
Martin - MKM välisvahendite osakond
Anneli - MKM välisvahendite osakond
Aivo - MKM riigi infosüsteemide osakond
Kristiina - MKM transpordi arengu osakond

Toetusvaldkonnad

Selgema ülevaate saamiseks, millistele tegevustele ja milliste asutuste kaudu on MKM valdkondades võimalik eurotoetusi taotleda, koostasime tabeli. Leiad selle siit kõrvalt.

Laiemad valdkonnad, kus eurotoetust jagatakse on: ettevõtlus, innovatsioon, turism, transport, infoühiskonna arendamine ja energiasääst elamumajanduses.

Head tutvumist!

kolmapäev, 9. september 2009

Tippspetsialisti värbamine ettevõttesse nüüd lihtsam!

Tippspetsialistide Eestisse toomine muutus taotlejale lihtsamaks alates üleeilsest. Muudatus tulenes Euroopa Komisjoni vastu võetud uuest ajutisest ühenduse riigiabi raamistikust, mille eesmärgiks on parandada ligipääsu rahastamisele praeguses finants- ja majanduskriisis olevate riikide ettevõtetele. Tegemist on arendustöötaja kaasamise toetusmeetmega, mille abil on Eestis tegutsevatel ettevõtetel võimalik oma konkurentsivõime tõstmiseks vajalike uuenduste läbiviimiseks tugeva rahvusvahelise kogemusega spetsialistide kompetentsi kasutada neid ettevõttesse kuni kolmeks aastaks palgates.

Mis muutus?
Kui varem tekitas taotlejas segadust rahvusvahelise kogemuse ja ettevõtte suuruse nõue, mis oli tingitud Euroopa Komisjoni seatud tingimustega, siis nüüd on võimalik rahastust taotleda kõikidel Eestis registreeritud ettevõtetel sellise tippspetsialisti värbamiseks, kes omab vähemalt 5-aastast rahvusvahelist töökogemust, mis on omandatud asjaomases valdkonnas väljaspool Eestit viimase kümne aasta jooksul. Selline nõue tagab, et ettevõtete arenguväljakutsete lahendamine toimub eelkõige läbi kaasaegset ja kvaliteetset kompetentsi omavate tippspetsialistide värbamise. Ühtlasi kaotati ära eelnev vähemalt 2-aastase töökogemuse nõue ettevõttes/teadusasutuses, kust arendustöötaja uude ettevõttesse tuleb ning põhifookuses on nüüd eelkõige tippspetsialisti eelnev valdkondlik töökogemus sõltumata eelnevast staažist viimase töövõtja juures. Samuti tuleb taotlejal arvestada sellega, et ettevõttesse kaasatav uus töötaja ei tohi olla ei taotlemise hetkel ega ka 12 kuud enne taotlemist töölepingulistes suhetes toetust taotleva ettevõttega. Lisaks töökulude katmisele saavad ettevõtted taotleda toetust ka sobiva tippspetsialisti leidmisega seotud kulude katmiseks. Personaliotsinguga seotud kulud on abikõlbulikud neli kuud enne taotluse esitamist EAS-i. Taotlejal tuleb arvestada sellega, et personaliotsinguga seotud kulud kaetakse kuni ühe kolmandiku ulatuses ettevõtjasse kaasatava arendustöötaja töölepingus sätestatud esimese 12 kuu töötasust.

Infot jagas Sille innovatsioonitalitusest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar