tutvustus
transpordiprojektid
toetusvaldkonnad

Transpordiprojektid - kaardil näete transpordi investeeringute kavas olevaid projekte. Kava annab õiguse taotleda eurotoetust, projektitaotlused hindab ja kinnitab MKM
Vaata kaarti täismõõtmetes

Toetustasku – eurotoetused majanduses

Toetustasku on kohaks, kust leiad selgitavat infot eurotoetustest Eesti majanduses. Täpsemalt struktuurifondide (Euroopa Regionaalarengufondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi) toetustest, mida jagatakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valdkondades: ettevõtluses, innovatsioonis, turismis, transpordis, infoühiskonna arendamises ja energiasäästus elamumajanduses. Täpseid numbreid juba kasutuses olevate (väljamaksed) ning kasutusse võetavate (võetud kohustused) summade kohta näed Toetustasku graafikust, mida ajakohastame pidevalt. Graafik ja teised visuaalsed lahendused võimaldavad keerulisest eurorahade temaatikast saada kergelt jooksvat ülevaadet.

Meie üks soov on pakkuda laiemat tausta ja selgitavat infot eurotoetuste kasutamise kohta, tutvustada ja avada selle jagamist reguleerivat süsteemi ja rääkida huvitavatest projektidest ja arendustest, mida eurotoetustest toetame.

Ja teine soov on arendada arutelu Sinu ja meie ülejäänud lugejaskonnaga nendel teemadel. Sekkumiseks on Sul võimalus avaldada oma mõtteid ja kommenteerida postitusi või kirjutada meile: toetustasku@gmail.com. Anna meile teada, mis teemad Sind enam huvitavad ja millest Sa rohkem infot ootad! Siis teame seda juba järgmiste postituste puhul arvestada.

Toetustasku meeskond

Nele - MKM välisvahendite osakond
Martin - MKM välisvahendite osakond
Anneli - MKM välisvahendite osakond
Aivo - MKM riigi infosüsteemide osakond
Kristiina - MKM transpordi arengu osakond

Toetusvaldkonnad

Selgema ülevaate saamiseks, millistele tegevustele ja milliste asutuste kaudu on MKM valdkondades võimalik eurotoetusi taotleda, koostasime tabeli. Leiad selle siit kõrvalt.

Laiemad valdkonnad, kus eurotoetust jagatakse on: ettevõtlus, innovatsioon, turism, transport, infoühiskonna arendamine ja energiasääst elamumajanduses.

Head tutvumist!

teisipäev, 22. september 2009

Teedeehituse projektid on tuntuimad!

Äsja valminud struktuuritoetustest teadlikkuse uuringust selgus, et teedeehituse projektid on tuntuimad. Teede ja liiklussõlmede ehitamine hakkab kindlasti palju kergemini silma kui mõne teise valdkonna objekt. Asuvad need ju laiali mööda Eestit ja jäävad sõna otses mõttes tee peale ette. Kuna toetust saanud objektide juurdes on alati vajalik viidata toetuse allikale, milleks on suur stend EL lipu ja purjesümboliga, siis jääb stend logoga kindlasti silma! Infoks, et tegelikult võib stendidel esineda mitu erinevat logo olenevalt toetusfondist: Regionaalarengu fond ja Ühtekuuluvusfond, neist kahest ongi pärit toetusraha transpordi investeeringute projektidele.

Toetatavate tegevusvaldkondade tuntuse esikolmiku moodustavad: teed, raudteed, sadamad (90%), põllumajandus (83%) ning keskkonnahoid (81%). Selline vastus pärineb küsitletutelt, kelle jaoks oli Euroopa Liidu struktuuritoetuse mõiste tuttav ja erinvad valdkonnad olid ka üles loetletud. Kui vastajad ise pakkusid toetust saavaid valdkondi ehk spontaanne tuntus toetusvaldkondadest moodustus kolmiksamadest valdkondadest: kõige sagedamini mainiti põllumajandust (49%), järgmisena teedeehitust (37%) ja haridust (21%). Teadlikkus toetatavate valdkondade osas on sarnane varasemate aastatega.

Üleüldse teab 84 % elanikest, et Eesti saab toetust Euroopa Liidust, kuid samas ainult 32% Eesti elanikest teab või on kuulnud midagi Euroopa Liidu struktuuritoetusest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar