tutvustus
transpordiprojektid
toetusvaldkonnad

Transpordiprojektid - kaardil näete transpordi investeeringute kavas olevaid projekte. Kava annab õiguse taotleda eurotoetust, projektitaotlused hindab ja kinnitab MKM
Vaata kaarti täismõõtmetes

Toetustasku – eurotoetused majanduses

Toetustasku on kohaks, kust leiad selgitavat infot eurotoetustest Eesti majanduses. Täpsemalt struktuurifondide (Euroopa Regionaalarengufondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi) toetustest, mida jagatakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valdkondades: ettevõtluses, innovatsioonis, turismis, transpordis, infoühiskonna arendamises ja energiasäästus elamumajanduses. Täpseid numbreid juba kasutuses olevate (väljamaksed) ning kasutusse võetavate (võetud kohustused) summade kohta näed Toetustasku graafikust, mida ajakohastame pidevalt. Graafik ja teised visuaalsed lahendused võimaldavad keerulisest eurorahade temaatikast saada kergelt jooksvat ülevaadet.

Meie üks soov on pakkuda laiemat tausta ja selgitavat infot eurotoetuste kasutamise kohta, tutvustada ja avada selle jagamist reguleerivat süsteemi ja rääkida huvitavatest projektidest ja arendustest, mida eurotoetustest toetame.

Ja teine soov on arendada arutelu Sinu ja meie ülejäänud lugejaskonnaga nendel teemadel. Sekkumiseks on Sul võimalus avaldada oma mõtteid ja kommenteerida postitusi või kirjutada meile: toetustasku@gmail.com. Anna meile teada, mis teemad Sind enam huvitavad ja millest Sa rohkem infot ootad! Siis teame seda juba järgmiste postituste puhul arvestada.

Toetustasku meeskond

Nele - MKM välisvahendite osakond
Martin - MKM välisvahendite osakond
Anneli - MKM välisvahendite osakond
Aivo - MKM riigi infosüsteemide osakond
Kristiina - MKM transpordi arengu osakond

Toetusvaldkonnad

Selgema ülevaate saamiseks, millistele tegevustele ja milliste asutuste kaudu on MKM valdkondades võimalik eurotoetusi taotleda, koostasime tabeli. Leiad selle siit kõrvalt.

Laiemad valdkonnad, kus eurotoetust jagatakse on: ettevõtlus, innovatsioon, turism, transport, infoühiskonna arendamine ja energiasääst elamumajanduses.

Head tutvumist!

reede, 29. oktoober 2010

EAS I poolaastal: Välisinvesteeringute kaasamine

Välisinvesteeringute kaasamine on üks alategevusi mõjueesmärgi „Eesti ettevõtete suurem ekspordivõimekus ja rahvusvahelistumine“ all.

Üheks tähtsamaks tegevuseks esimesel poolaastal oli tootearendus, mille käigus töötati välja Eesti majanduskeskkonna müügiargumendid ja nende toodeteks muutmine, mis on vajalik EASi välisesindajate ja teiste riigi esindajate töö lihtsustamiseks Eesti tutvustamisel ning välisinvesteeringute kaasamisel.

2010.a alguses valmis Eesti tööjõu oskuste audit ning 2010.a esimeses pooles otseste välisinvesteeringute (OVI) analüüs, mis keskendus OVI trendidele maailmas viimase viie aasta jooksul ning tõi välja Eesti potentsiaalsed sihtsektorid ja –riigid. Tööjõu oskuste auditi tulemusena kaardistati Eesti tööjõu kättesaadavus ja paiknemine olulisimate oskuste lõikes.

Päringuid laekus esimesel poolaastal 110, millest 70 olid investeerimispäringud ning 40 üldmajanduslikud päringud. Valdav osa investeerimispäringutest on tulnud Euroopa riikidest, mõned üksikud USAst, Koreast ja Hiinast, kuid samuti Aafrikast ja Kesk-Aasiast. Peamiselt tuntakse huvi ettevõtte asutamisprotseduuride ning Eesti poolt pakutavate sh EASi toetuste vastu. Lisaks tuntakse huvi Eesti üldise ettevõtluskliima ja maksusüsteemi vastu. Valdkonniti oli populaarseim metalli- ja masinatööstus.

Mainekujundus- ja kontaktüritusi korraldati sihtturgudel kokku 30, sh Soomes, Rootsis, Saksamaal, Suurbritannias, Ameerikas, Hiinas, Venemaal, Ukrainas ja Jaapanis. Tippsündmuseks võib aga pidada juunis toimunud The World Investment Forum’it Tallinnas, kus osales 200 ettevõtet üle terve maailma, sh. Skype, IBM, Nokia jne.

Olulisel kohal oli rahvusvahelise kontaktvõrgustiku arendamine, sh võtmekonsultantide kaasamine, mis võimaldaks omakorda nende kontaktide kasutamist. Uuendati kõik turundustrükised ning edastati välisesindustesse ja saatkondadesse.

Shanghais avati EXPO 2010 raames 1000m² suurune paviljon, mida on külastanud miljonid inimesed. Tähtsamatest paviljoni külalistest võib nimetada Hiina Rahva Kongressi asejuhti Hua Jian Min’i, Soome Vabariigi president Tarja Haloneni, Läti Vabariigi peaminister Valdis Dombrovskist, Kanada kaubandusminister Peter van Loani.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar