tutvustus
transpordiprojektid
toetusvaldkonnad

Transpordiprojektid - kaardil näete transpordi investeeringute kavas olevaid projekte. Kava annab õiguse taotleda eurotoetust, projektitaotlused hindab ja kinnitab MKM
Vaata kaarti täismõõtmetes

Toetustasku – eurotoetused majanduses

Toetustasku on kohaks, kust leiad selgitavat infot eurotoetustest Eesti majanduses. Täpsemalt struktuurifondide (Euroopa Regionaalarengufondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi) toetustest, mida jagatakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valdkondades: ettevõtluses, innovatsioonis, turismis, transpordis, infoühiskonna arendamises ja energiasäästus elamumajanduses. Täpseid numbreid juba kasutuses olevate (väljamaksed) ning kasutusse võetavate (võetud kohustused) summade kohta näed Toetustasku graafikust, mida ajakohastame pidevalt. Graafik ja teised visuaalsed lahendused võimaldavad keerulisest eurorahade temaatikast saada kergelt jooksvat ülevaadet.

Meie üks soov on pakkuda laiemat tausta ja selgitavat infot eurotoetuste kasutamise kohta, tutvustada ja avada selle jagamist reguleerivat süsteemi ja rääkida huvitavatest projektidest ja arendustest, mida eurotoetustest toetame.

Ja teine soov on arendada arutelu Sinu ja meie ülejäänud lugejaskonnaga nendel teemadel. Sekkumiseks on Sul võimalus avaldada oma mõtteid ja kommenteerida postitusi või kirjutada meile: toetustasku@gmail.com. Anna meile teada, mis teemad Sind enam huvitavad ja millest Sa rohkem infot ootad! Siis teame seda juba järgmiste postituste puhul arvestada.

Toetustasku meeskond

Nele - MKM välisvahendite osakond
Martin - MKM välisvahendite osakond
Anneli - MKM välisvahendite osakond
Aivo - MKM riigi infosüsteemide osakond
Kristiina - MKM transpordi arengu osakond

Toetusvaldkonnad

Selgema ülevaate saamiseks, millistele tegevustele ja milliste asutuste kaudu on MKM valdkondades võimalik eurotoetusi taotleda, koostasime tabeli. Leiad selle siit kõrvalt.

Laiemad valdkonnad, kus eurotoetust jagatakse on: ettevõtlus, innovatsioon, turism, transport, infoühiskonna arendamine ja energiasääst elamumajanduses.

Head tutvumist!

kolmapäev, 29. september 2010

EAS I poolaastal: Loomemajanduse arendamine

Loomemajanduse arendamine on üks alategevusi mõjueesmärgi „Rohkem jätkusuutlikke ja kiiresti kasvavaid ettevõtjaid“ all. Tegevusi rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist (ERDF).

Loomemajanduse arendamise tegevused on seotud peamiselt kahe toetusmeetmega: Ettevõtlus- ning innovatsioonialaste teadmiste ja oskuste ning teadlikkuse arendamise programmiga (TOTS) ja Loomemajanduse tugistruktuuride arendamise toetusmeetmega.

Aprilli lõpus avalikustas Euroopa Komisjon loomemajanduse Rohelise Raamatu („Green Paper“), milles toodi esile Eestis tehtud algatusi selles valdkonnas. Piirkondlikud arenduskeskused ning loomeinkubaatorid said infrastruktuuri arendamiseks ning oma tegevuste läbiviimiseks toetust 77 miljonit krooni. Toetuse said 13 projekti, nende hulgas 4 loomeinkubaatorit, kes hakkavad kasvatama Eestis loomeettevõtjate hulka. Taotlejatel oli võimalus küsida toetust nii tegevuskeskkonna loomise investeeringuteks kui ka oma loomemajandusvaldkonna arendamiseks. Toetust said Tallinna Loomeinkubaator, Tartu Loomemajanduskeskus, Eesti Disainikeskus, Eesti Arhitektuurikeskus, Kultuurikatla Loomemajanduse Arenduskeskus, Viljandimaa Loomeinkubaatorid ja Eesti Digikeskus.

Tartu Loomemajanduskeskus

Loomemajanduse tugistruktuuride toetusskeemist rahastatakse Euroopa Regionaalfondist ka teenuste osutamist loomeinkubaatorite ja keskuste poolt loomeettevõtjaile. Meetmest taotlemine on vooruline, millest esimese taotlusvooru otsused tehti selle aasta veebruaris ning teine voor on plaanis korraldada hiljemalt 2012.a.

Huvi loomeettevõtluse vastu on juba tänaseks tuntavalt kasvanud. Näiteks sel aastal Tallinna Loomeinkubaatori ning Tartu Loomemajanduskeskuse poolt läbiviidud inkubatsioonikonkursid olid soovijate poolest rekordilised. Inkubatsioonikonkursid on mõeldud loomemajanduse valdkonnas alustavatele ettevõtjatele, kellel on äriidee ning kes vajavad ettevõtte käivitamiseks soodsat keskkonda ning professionaalseid tugiteenuseid. Konkursi edukalt läbinutega sõlmitakse leping, mis annab vähemalt kaheks aastaks võimaluse oma ettevõtte arendamiseks loomeinkubaatoris.

Loomemajanduse teadlikkuse tõstmise osas sõlmiti mais hankeleping seminarisarja läbiviimiseks OÜga Balti Juhtimiskonverentsid. Sari hõlmab kõiki suuremaid tõmbekeskusi ning samuti tehakse teavitustööd piirkondlikul tasandil, et pakkuda seminaridel osalemise võimalust veelgi laiemale ringile nii geograafiliselt kui ka valdkondlikult.

Eelmise aasta novembris avatud loomealase portaali www.looveesti.ee külastuste arv oli esimesel poolaastal üle 10 000, sh on välja kujunenud portaali alaliste kasutajate ring u 3 000 inimesega.

Eesti edusammude tutvustamiseks teistes riikides ning kontaktide tugevdamiseks nende esindajatega osaleti ja esineti kahel valdkondlikul foorumil Vilniuses ning Peterburis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar